תפריט עמוד

בחריין - המדריך המלא לטיול לבחריין

בחריין - המדריך המלא לטיול לבחריין
תעודת
זהות

תעודת זהות

שם רשמי: מדינת בחריין

שפה רשמית: ערבית

מטבע: דינר

בירה: מנמה (Manama)

קידומת:

הפרש שעות: אין

בחריין

אקלים

האקלים בבחריין מדברי. הקיץ חם מאוד, ואילו בחורף (החל בחודשים דצמבר-מרץ) הטמפרטורות נוחות יחסית. כמות המשקעים קטנה מאוד – כ-75 מילימטר, והם יורדים בעיקר בחורף.

טבע וסביבה

למרות תנאי היובש הקיצוניים השוררים בבחריין, יש בה כמאתיים מיני צמחים ומגוון בעלי חיים, כמו צבאים, ארנבות, ירבועים ונמיות. בשמורת הטבע אל-ארין שבדרום-מערב האי בחריין יש בעלי חיים הנמצאים בסכנת הכחדה, ובהם הראם הלבן. בחופים שמצפון לאי בחריין יש שוניות אלמוגים מרהיבות, אבל זיהום הים הפרסי מאיים על קיומן. לאורך החופים חי תחש המשכן, הנמצא בסכנת הכחדה.

המדינה המוסלמית (שיעית ברובה) מלאה בניגודים והפתעות: ערים מודרניות עם גורדי שחקים לצד ערים עתיקות ואתרים היסטוריים, מדבר צחיח ומעיינות מים מתוקים ואדמה פורה, חברה איסלאמית מודרנית (מצב הנשים במדינה הוא הטוב במפרץ הפרסי) לצד כפרים מסורתיים ושמרנים.

בספטמבר 2020 נכרתו הסכמי יחסים בין ישראל ובחריין.

אתרי תיירות חשובים:

מנאמה הבירה, הממוקמת בקצה הצפוני של האי בחריין, היא עיר מודרנית, הערוכה היטב לקליטת תיירים. ממנה ניתן להגיע אל האטרקציות העיקריות של האי בחריין, ובהן האתר הארכיאולוגי קלעת אל-בחריין, אתר בן כ-5,000 שנה. סמוך לקלעת אל-בחריין נמצאים המקדשים א-דיראז וברבאר, מהאלף השני ומהאלף השלישי לפני הספירה. כ-2.5 קילומטרים דרומית-מערבית למנאמה נמצא מסגד שוק אל-חאמיס, המסגד העתיק ביותר בבחריין, אשר נבנה ככל הנראה במאה השביעית. באי מוחאראק יש כמה אטרקציות מעניינות, ובהן מצודת אבו מאהיר ומצודת ערד, שתיהן מהמאה ה-16.

הנחיות לתייר הישראלי:

בקרוב יתברר המצב לגבי כניסת ישראלים לבחריין. בעלי אזרחויות של מרבית המדינות האחרות יכולים לקבל אשרה לשבעה ימים בכניסה למדינה, בתנאי שאין בדרכונם חותמת המעידה כי ביקרו בישראל. נשים הנוסעות לבחריין לבדן צריכות להצטייד באשרה מראש, באמצעות המלון שבו בכוונתן להתאכסן. שדה התעופה הבינלאומי של בחריין, השוכן באי מוחאראק, הוא מן העמוסים במפרץ הפרסי. חברת Gulf Air מקיימת טיסות סדירות מבחריין למרבית בירות אירופה.

 

בירת בחריין, מנמה, היא עיר מודרנית שקו הרקיע שלה מעוטר בגורדי שחקים. החלק העתיק של העיר, בילאד אל-קאדים שנבנה בשנת 900 לספירה, מהווה ניגוד גמור לאלו. כדאי לפקוד את השוק שבו ולחפש מציאות. הציצו במגדלי הרוח שבעיר – מגדלים בגובה חמישה עד שישה מטרים מעל גג הבית, הקולטים את משבי הרוח ומעבירים אותו למטה לצינון…

קרא עוד

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.