מסעדה על הים

הלנה. שוכנת במתחם נמל קיסריה, בבעלות אורי ירמיאס מאורי בורי ודניאל זך מכרמלה בנחלה. על המטבח מופקד השף עמוס שיאון שמתמחה בבישול ים תיכוני מחומרי גלם טריים, בעיקר דגים ופירות ים.
מיקום: נמל קיסריה > שעות פתיחה: בכל יום 12:00־23:00 > טלפון 6101018־04
ממליץ: יובל ג'וב הרגיל

מאנטה ריי. שנים רבות שומרת המסעדה התל אביבית על אווירה ואוכל המשלבים קלילות ותחכום. התפריטים כאן משתנים לפי השעה ביום, העונה וגחמות השף. מומלצות ארוחות הבוקר ופלטות המאזטים.
מיקום: חוף עלמה, תל אביב > טלפון: 5174773־03 > שעות פתיחה: בכל יום 9:00־24:00
ממליץ: יובל ג'וב הרגיל

צידון. מסעדה צעירה ורומנטית בניצוחה של השפית אמילי גולדברג המתמחה בבישול ים תיכוני עם השפעות "העולם החדש". במסעדה תפריט מצומצם של מנות בשר, דגים ופירות ים.
מיקום: הרצליה, ליד חוף השרון > טלפון 9500926־09 > שעות פתיחה: בכל יום 10:00־24:00
ממליץ: יובל ג'וב הרגיל

מסעדות כשרות על הים
בדולינה. מתמחה בארוחות בוקר ומציעה מאפים וגבינות, פסטות ודגים ושלל קינוחים.
מיקום: כ"ג יורדי הסירה 2, תל אביב > טלפון: 5449449־03 > שעות פתיחה: א'־ה' 8:00־24:00, ו' 8:00 עד כניסת שבת, מוצ"ש עד אחרי חצות > כשר עם תעודה
ממליץ: ברק ברונר

ביסטרו 56. ממוקמת בטיילת של קניון ארנה בהרצליה. התפריט מציע מנות בשר איכותיות, דגים, סלטים וקינוחים מפתיעים שלא מנסים לחקות מנות חלביות.
טלפון: 9565181־09 > שעות פתיחה: א'־ה' 12:00־24:00, ו' 11:30־17:00, מוצ"ש 21:00 עד הלקוח האחרון > כשר עם תעודה
ממליצה: פזית שמואלי, אתר האינטרנט "אכול ושאטו"