תפריט עמוד

מסעדות חורפיות – איפה לאכול בחורף

כשקר, גשום או מושלג אין כמו ארוחה במסעדה נעימה, עם אוכל ממלא ומנחם ואווירה חמימה. הנה המלצות לכמה מסעדות ברחבי הארץ שמתאימות במיוחד לבילוי חורפי

גם כשהטמפרטורות יורדות ובחוץ סוער מתחשק לפעמים לצאת לבלות, ואחת הדרכים המהנות לבילוי חורפי היא ארוחה במסעדה טובה. יש מסעדות המתאימות במיוחד לחורף, אם זה בגלל הנוף הנשקף מהן, האווירה החמימה השוררת בין כתליהן או בזכות מנות חורפיות מחממות ומנחמות, כמו מרקים עשירים ותבשילי קדרה מהבילים. הנה כמה מסעדות מומלצות במיוחד לעונה הקרה:

קדירת המכשפה והחלבן
מסעדת קדירת המכשפה והחלבן, הנמצאת בפסגת הר קטע בצפון הגולן, היא מאותם מקומות ספורים שמאפשרים לצאת מהארץ גם בלי להחתים דרכון. בקתת העץ החמימה מתאימה בדיוק לפנטזיה של מסעדת הרים אלפינית. בקיץ אפשר להשקיף מחלונות הענק על ברכת רם התכולה, בחורף, אחרי שיורד שלג, הכל מכוסה בלבן והמראה פשוט מכושף. החוויה ממשיכה גם בתוך המסעדה, בה שוררת אווירה מיוחדת במינה, עם מאות בובות של מכשפות המרחפות בחלל החדר.

קדירת המכשפה והחלבן. אווירה חמימה ושלל בובות של מכשפות המקשטות את חלל המסעדה

התפריט מבוסס בעיקרו על תבשילי קדירה, עם שמות כמו "קדירה של המכשפה האלזסית" – נקניקיות עגל תוצרת בית מבושלות בציר עשיר בתוספת כרוב כבוש ופירה; "קדירה של מכשפת ההרים מהצפון" – עוף אורגני בשמפניה ופטריות חורש ובתוספת פירה; או "הקדירה האגדית של מכשפת הר קטע" – נתחי טלה ממרעה מקומי מבושלים ביין לבן בתוספת בורגול גס ושעועית ירוקה.
כתובת: נמרוד, טלפון: 04-6870049, אתר אינטרנט

מנת חורפית מחממת בקדירת המכשפה והחלבן

שוקולטה ראש פינה
אחד מסמלי הפינוק החורפי האולטימטיבי הוא ספל שוקו חם. בבית הקפה שוקולטה בראש פינה אפשר ללכת עם התשוקה הזו עד הסוף וליהנות ממנות שיקפיצו את רמות הסוכר שלכם לשחקים. בית הקפה שוכן במבנה אבן מקסים עם תקרות מקומרות ואווירה רומנטית בראש פינה העתיקה. התפריט הוא על טהרת השוקולד והריח המתוק נישא באוויר. יש פה מגוון מנות שוקולדיות, כמו מרקי שוקולד, עוגות שוקולד, משקאות שוקולד, מבחר קינוחים שוקולדיים, בהם פונדו שוקולד. אם תרצו לקחת משהו מהמתוק המתוק הזה הביתה, הציצו לוויטרינת הפרלינים המפתה, שבה ניצבים עשרות מינים של פרלינים וטראפלס המיוצרים במקום.
כתובת: אתר השחזור, ראש פינה העתיקה, טלפון: 04-6860219, אתר אינטרנט

וואלה, חיפה
קשה לחשוב על מטבח שהולם יותר את החורף מאשר המטבח השוויצרי, המתאפיין במנות כבדות ומחממות, כמו תפוחי אדמה וגבינה ופונדו לוהט של גבינה או בשר. המטבח השוויצרי לא כל כך מוכר בארץ, אבל אחת המסעדות שלקחה על עצמה לשנות זאת היא מסעדת וואלה (Voila) הוותיקה השוכנת במרכז הכרמל ומתמחה במטבח שוויצרי-צרפתי. בתפריט אפשר למצוא מנות כמו מרק בצל קלאסי אפוי במעטפת של בצק עלים, רושטי (תפוחי אדמה מגוררים, אפויים בשמנת ותבלינים עם תערובת גבינות שוויצריות או עם בשר מעושן ופטריות), בצקניות ביתיות, מגוון בשרים ועוד. וכמובן מקומו של הפונדו החביב כל כך על השווייצרים לא נפקד: כאן מגישים פונדו גבינות זוגי – תערובת גבינות מותכות ביין לבן, שבה נוהגים לטבול קוביות בגט קלויות. לפונדו ניתן להוסיף מגוון תוספות, כמו פטריות או ירקות. יש גם פונדו בשרים, עם נתחים של בשר נא, שמובאים עם פלטה לוהטת לצלייה עצמית ביחד עם ארבעה סוגי רטבים. לקינוח – פונדו שוקולד, המורכב משוקולד בלגי מומס שבתוכו טובלים קוביות פירות, מרשמלו, עוגיות פריכות, נשיקות מרנג ועוד.
כתובת: שדרות הנשיא 119, חיפה, טלפון: 04-8370737

מרק עשיר בטעמים בוואלה. המטבח השווייצרי-צרפתי מתאים מאוד לערבים צוננים

הלנה בנמל, קיסריה
הלנה בנמל היא אחת מאותן מסעדות שמתאימות לכל עונה. בקיץ, תענוג לשבת במרפסת שלה ולצפות בשקיעה היורדת על נמל קיסריה, בחורף, אין רומנטי מלשבת ליד חלונות הענק ולצפות בים הסוער ובגלים המתנפצים אל החוף. בכלל, תענוג גדול לאכול במסעדה הזו שמציעה שילוב של מיקום מנצח, נוף נפלא, אווירה רומנטית ואוכל משובח, ולא במקרה נתבשרנו לאחרונה שהמסעדה נכללה ברשימת אלף המסעדות הטובות בעולם שפרסם משרד החוץ הצרפתי.

פוקצ'ה מהטבון בהלנה בנמל. לטבול בשמן זית ורכז רימונים ולהתמוגג | צילום: שרית גופן

התפריט מבוסס על דגים ופירות ים, בחורף מומלץ במיוחד להזמין מרק דגים ופירות ים בניחוח תפוז ושומר, שאותו אפשר ללוות בפוקאצ'ה מהטאבון המוגשת עם שמן זית בתולי ורכז רימונים. בעיקריות יש מגוון מנות מצוינות כמו פילה בס אורגני ברוטב טרגון עדין על ניוקי ביתי בקרם תרד תורכי, או סינייה של בורי, תרד ומנגולד מבושמים בבהרט עם טחינה חמה וצנוברים. לקינוח חורפי אין הולם מקרמבל פירות עם גלידת וניל צרפתי.
כתובת: נמל קיסריה, טלפון: 04-6101018, אתר אינטרנט

מראה הים הנשקף מחלונות הלנה בנמל יפה בקיץ ונפלא לא פחות בחורף | צילום: שרית גופן

טוליפ, תל אביב
גם המטבח ההונגרי מתאים במיוחד למזג אוויר חורפי, עם מנות כבדות, עשירות ומתובלות. טוליפ התל אביבית היא מסעדה אינטימית ונעימה שבה אפשר להתענג על מטעמי המטבח הזה, מעין קפיצה קטנה לבודפשט. לפתיחה אפשר להתחמם עם מרקים כמו מרק גולש, מרק פטריות בשמנת, מרק שעועית עם בשר או מרק עוף עם כופתאות סולת. בהמשך מגישים מנות קלאסיות כמו מאפה תפוחי אדמה עם נקניק, כרוב ממולא, גולש בקר עם נטיפי בצק ועוד. גם הבלינצ'ס לא נשכחו, אפשר לאכול אותם בגרסה המלוחה – למשל עם פטריות ברוטב פפריקה ושמנת או עם תרד וגבינה צהובה, או בגרסה מתוקה עם קרם אגוזים ושוקולד בלגי. לקינוח, אל תחמיצו את פירה הערמונים.
כתובת: יהודה הלוי 52, תל אביב, טלפון: 03-5668444, אתר אינטרנט

תמול שלשום, ירושלים
החורף מתאים לירושלים כמו כפפה ליד. גם כשלא יורד שלג, יש בירושלים המון מקומות נעימים ומלאי אווירה להתחמם בהם כשבחוץ קר וסוער. אחד מהם הוא בית הקפה הוותיק תמול שלשום בשכונת נחלת שבעה. בית הקפה, הקרוי על שם סיפורו של ש"י עגנון, שוכן במבנה אבן יפהפה ועטור קשתות ומציע אווירה מיוחדת והמון ספרים, ישנים וחדשים, על מדפיו. בית הקפה מהווה מקום מפגש לסופרים, משוררים, אינטלקטואלים ואנשי רוח, ולכל מי שרוצה להיות כזה. כמעט בכל ערב יש פה ערב ספרותי, הקראת שירה, הרצאה, מפגש עם סופר או מופע מוזיקלי. אפשר להעביר שעות ארוכות עם כוס קפה וספר טוב, ואם רעבים – יש גם אוכל טוב.

תמול שלשום. אפשר לאכול ארוחה שלמה או פשוט לשבת עם ספר וכוס סחלב חם

מעבר לסלטים, כריריכם ופסטות שאפשר למצוא בכל בית קפה, יש פה מבחר של מרקים ותבשילים שכיף לאכול כשבחוץ קר: תבשיל עדשים וגזר על אטריות אורז וביצים או תבשיל של גרגירי חומוס, ירקות כתומים ותפוחי אדמה, שמתבשלים לאט עם חלב קוקוס, קינמון ובורגול. בין המשקאות החמים המושלמים ללילה חורפי, תמצאו סיידר אלכוהולי חם, סחלב חם עם בננות וריבת חלב, קפה אירי ולפינוק מושלם – צוללת, שוקו חם עם מרשמלו ואמרטו.
כתובת: יואל משה סלומון 5, ירושלים, טלפון: 02-6232758

ניוקי סלק בתמול שלשום. כשהאוכל והספרים נפגשים

יקוטה, באר שבע
מקורותיו של אוכל חורפי לא חייבים להיות מאירופה המושלגת. בהרי האטלס במרוקו יש קדרות חורפיות שהן לא פחות מנחמות מאלו שתמצאו בהרי האלפים. הקדרות המרוקאיות מכונות טאג'ין, על שם כלי החרס בו הן מתבשלות, ואחד המקומות בו אפשר לטעום את הקדירות הנהדרות האלו הוא מסעדת יקוטה בבאר שבע. המסעדה המרוקאית הוותיקה, שנפתחה ב-1965, שוכנת במבנה אבן אדמדם בעיר העתיקה של באר שבע, ומעוצבת בסגנון מרוקאי אותנטי, עם קירות צבועים בתכלת ומעוטרים בעיטורי זהב, ספות מרופדות בבדים צבעוניים וכריות ותאורה חמימה. בבר, הבעלים, השף והמארח הראשי, מקבל את פני האורחים ומרכיב איתם את הארוחה. בתפריט, לצד תבשילי טאג'ין מופלאים, יש מבחר סלטים מרוקאים, קוסקוס, פסטיות וממולאים. לקינוח יש עוגיות מרוקאיות המלוות בקפה שחור ותה שנמזג מקנקן נחושת לפי כל כללי הטקס.
כתובת: מורדי הגטאות 27, באר שבע, טלפון: 08-6232689, אתר אינטרנט

בתמונה הפותחת: קדירת המכשפה והחלבן, בראש הר קטע בצפון הגולן. לאכול בחו"ל בלי להביא דרכון

 

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מישראל

טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים
טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים

החופשה הקולינרית "טעם מקומי" מתקיימת בסוף השבוע האחרון של כל חודש (ימי רביעי וחמישי). היא מתחילה בארוחת שף מופלאה בערב רביעי, ששמה על הבמה חומרי גלם של היצרנים המקומיים, בכל ארוחה במה ליצרן אחר, ולמחרת ממשיכה בבראנץ' עשיר ...

חוזרים לאילת: להירגע מול הים
חוזרים לאילת: להירגע מול הים

אחרי שאירחה מפונים בכמות הזהה למספר תושביה, אילת מנסה לחזור לשגרה ומייחלת לשובם של הנופשים. עם מיזם תיירותי חדש, שנקרא לוקאלס, ומקומות מושלמים להירגע, לאכול טוב ולמלא מצברים, העיר הדרומית היא המקום הנכון בימים אלו

מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון
מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון

רונן רז חונה על הכרמל הגשום והסוער, ומרגיש בבית. הוא מזדהה עם הקדמונים הפרהיסטוריים שאהבו לחיות בהר ובחוף הכרמל, אשר להם שפע מכל טוב - אדמה פוריה וגשם רב שהניבו צמחי מאכל, פירות ופטריות, יערות שהזינו את האש, ...