תפריט עמוד

מסעדת אורטוריו בזכרון יעקב

העיצוב של מסעדת אורטוריו, במלון אלמא בזכרון יעקב, מעורר השראה, האוכל של השף אוהד לוי, שהצפין לכאן מתל אביב, גרם למבקרת שלנו הרבה נחת. וכשאל הטעמים המקומיים מצטרפת שקיעה ורדרדה, החיים נראים יפים במיוחד

בשעת דמדומים של יום חולין, כשחצינו במכוניתנו את רחוב המייסדים, מלמלנו לעצמנו "איך שכחנו כמה זיכרון יפה!" והמשכנו להתנהל ברחובות הקטנים מערבה למעמקי החניון החצוב בסלע, שלא היה בו רמז להרפתקה התרבותית והקולינרית שנכונה לנו.

שמחנו שהאירוע היומיומי של השקיעה המרהיבה המתין לבואנו (למען הגילוי הנאות, תכננו היטב את לוח הזמנים). מצנחי הרחיפה הצבעוניים שחגו מעל בריכות הדגים והשדות הצהובים שנקצרו זה עתה, שימשו תפאורה למיצג חינמי רווי אווירה של השמש ששינתה את דמותה עד שהפכה לכדור אש והחליקה למעמקי הים. הבשורה הטובה היא שהנוף הפנורמי עוצר הנשימה אל הים אינו צפוי להשתנות בעידן שלנו, שכן אין באופק תכניות בנייה שיאיימו עליו.


הנוף הנשקף ממלון אלמא. יפה ביום, עוד יותר יפה לפנות ערב, בעת השקיעה | צילום: איתי סיקולסקי

26 טון שיש
רבות נותח ונטחן המהפך שעבר המלון מבית הבראה של "מבטחים", שעל תכנונו זכה האדריכל יעקב רכטר בפרס ישראל ועד שגובש השלט והסלוגן: " אלמא – מרכז אומנויות מלון יוקרה". הוזמנו לארוחת ערב ב"אורטוריו", מסעדת הדגל של המלון ונשבינו בקסמי החזון שהגשימה לילי אלשטיין. שעה ארוכה התהלכנו בשלווה בשטחים הציבוריים של המלון, מהאמפיתאטרון והמרפסת החדשה המרוצפת באריחי אבן, על משטחי הדק שטרם הושלמו ועל הדשא באמפיתאטרון – פוסעים ומתבוננים ביצירות האמנות של אמנים ישראלים מאוספה הפרטי של אלשטיין, מתרווחים מדי פעם בפינות הישיבה המרגיעות, מציצים לספא שהוקם על חורבות חדר המכונות, ובדרך ללובי מתחילים להסיר את הכובע בפני אלשטיין, שהטיבה לסכם את מפעל חייה:" אלמא הוא מקום בו כל האומנויות מתקיימות בכל פינה ורגע למען הבאים בשעריו".


הקיוב. אוכל ברים יצירתי והופעות חיות | צילום: איתי סיקולסקי

חלומו של כל מוזיקאי הוא להופיע באולם המצויד במערכת אקוסטית מהמתקדמת בעולם. סיפרו לנו שערב קודם הופיעה כאן מירי מסיקה, ולוח הקונצרטים כולל מהרכבים קלאסיים ועד מוסיקת רוק. עם לילה, מתעורר לתחייה הקיוב, שבמלון מכנים "הזאפה שלנו", ובו מוגש אוכל ברים יצירתי ומתקיימות הופעות חיות. לקראת הקיץ, יפתח בר אוכל נוסף מסביב לבריכה החיצונית.

יצירת אמנות מגושי שיש במשקל 26 טון נשקפת מהפאטיו המיוחד אל הלובי של המלון. שתי דמויות מגולפות בשיש בהיר ורדרד מנסות להדוף גוש סלע ענק. האסוציאציה הראשונה מובילה לסיזיפוס, אבל באמנות לכל אחד הזכות לחומר למחשבה. זוהי רק אחת מיצירותיה האמנית סיגלית לנדאו המוצגות במתחם. לנדאו נסעה עם פטרוניתה אלשטיין מספר פעמים למרבצי השיש בקאררה עד שנבחר שני גושי השיש. שלוש שנים עמלה האמנית על יצירתה המרשימה "צימאון", שם שהחזיר אותנו למציאות בדרך אל המסעדה.


"צימאון", הפסל של סיגלית לנדאו | צילום: איתי סיקולסקי

כשהשף מקלף ארטישוק
מסעדה אורטוריו היא מסעדת הדגל של המלון בניצוחו של השף אוהד לוי. מתחמי הישיבה מתחלקים בין המרפסת הצופה מערבה והאזור הפנימי שמשתלב כחלק אינטגרלי מאדריכלות המלון ומאפשר בריחה זמנית לפינות ישיבה נעימות. ברוח המקום, שולחן האבירים נבנה בעיצוב מעודן ולא שתלטני. הבר שבמרכז החלל מעורר השתאות ונראה כיצירת אמנות מודרנית. מקרר היין הממוקם לאורך קיר הכניסה מהווה אלמנט עיצובי בפני עצמו ומבט בתוכנו מלמד שליין הישראלי נשמר מקום של כבוד.

בחרנו להסב אל שולחן פינתי מרווח בין חלון הצופה לים ולצד יצירתו של משה קופפרמן, חתן פרס ישראל המנוח. מרגע זה שכחנו לגמרי שאנו מבלים במסעדת מלון כשרה וזכינו לחוויית בילוי איכותית ומסקרנת.

הסומלייה דיוויד וורנר המליץ בחום על יינות האזור במבטא אוסטרלי מובהק וסיפר שעשה עלייה בעקבות אשתו הייננית, אותה פגש בעת לימודיה במלבורן. וורנר גיבש את תפריט היין בהמשך לסיורים ביקבים ברחבי הארץ ודואג להתעדכן. כשני שליש מהתפריט מכיל יינות מקומיים, מהם אזוריים, והוא מאמין שכך יאה למסעדה מקומית מכובדת. בהמלצתו בחרתי ביין שנין בלאן של יקב נטופה, יין יבש מאוד שהלם את מזג האוויר ואת אופי הארוחה.


מסעדת אורטוריו. שולחן אבירים בעיצוב מעודן, לא שתלטני | צילום: איתי סיקולסקי

השף אוהד לוי, שכבר זכה לשבחים והכרה בכישרונו (הרברט סמואל, כתית, סושיאל קלאב), הצפין מתל אביב כדי לפתוח את מסעדת הדגל של המלון. טרם הארוחה הוזמנתי להתארח במטבח וגיליתי ממלכה המצוידת במיטב המכשור המתקדם בעולם המטבחים המוסדי, ממכונת הפסטה, מרדדת הבצק, מעשנת הבשר והתנורים בהם נאפים ככרות לחם שטוח ונפלא. מוצרי המזווה כולם מיוצרים בעבודת יד בניצוחו של לוי – מקונפי שום ועד בוטרגו מביצי הבורי.
בעת הסיור שלי במטבח, השף לוי עסק בקילוף ארטישוק טרי, הקונדיטורית הברישה את מאפי הבוקר של מחר ועלי הפסטה רודדו ללא הרף. לוי מוביל מטבח ים תיכוני, מתוודע למגדלים המקומיים ובונה תפריט עונתי עתיר דגים טריים, שמככבים בתפריט המיוחדים.

מהחקלאי והמרדדת
התפריט מחולק על פי חומרי הגלם (ולא לפי סדר הארוחה הקלאסי של מנות ראשונות ועיקריות): "מהחקלאי", "מהקצבייה", "דגים" או פסטות "מהמרדדת". הארטישוק שקולף במטבח קרץ לי והזמנו ארטישוק בריגול המבושל בציר יין לבן, שום ושמן זית, שהיה מופלא והיווה פתיחה מבטיחה.

סשימי אינטיאס (56 שקל) הוגש על צלחת לבנה, מלווה בירקות העונה ובעלי צעירים ושידר טריות שהתבטאה גם בטעמו. רוטב ההדרים הכתום היה מרוכז ופיסות הדג נטבלו בו עד תום. הזמנו גם את גרסת השף לסלט ניסואז קליל עם טונה צרובה (64 שקל) ש"טריות" היא שמו השני.


שסימי אינטיאס. פיסות הדג נטבלו עד תום ברוטב ההדרים הכתום | צילום: דניאל לילה

הקיץ בפתח, אך מזג האוויר על רכס הכרמל הולם מרק דייגים צהוב חם, פיסות דג לבן, פתיתים וטעם פיקנטי מאוזן. לצד המרק הוגשו פרוסות צרובות בגריל מלחם הבית ומטבל איולי. מעורר תיאבון וגם מקיים את ההבטחה.

ניוקי עננים עם תבשיל טלה אביבי (84 שקל): הניוקי השמנמנים מתוצרת השף הזכירו את אלה שאכלנו במטבחה של מאמה איטלקייה, פיסות הטלה הרכות נמסו בפה ואפונת גינה טרייה ניקדה בירוק את רוטב הפורצ'יני והמרווה העסיסי והמתובל במידה הנכונה.

"איזה כיף שנועה חזרה, כולנו התגעגענו", היא כותרת המשנה של סעיף המיוחדים השבועי. נועה היתה המלצרית שלנו ובתום הערב בהחלט הסכמנו שכיף שהיא חזרה אלינו מהטיול בסקנדינביה.


סלט ניסואז מקומי. טריות הוא שמו השני | צילום: דניאל לילה

סטייק אינטיאס ופפרדלה חריף אש (92 שקל): מנה נדיבה. נתח הדג היה עשוי בגריל מונח על כיסון פסטה ענק מבושל וצרוב, שהיה מעולה בטעמו. טבילת הדג ברוטב הירוק הרמזורי, שמקיף את הצלחת, היוותה חלק מהטקס. זה הזמן להעיר שלא היה כמעט רמז לחריפות, וכך גם ביתר המנות שבהן הוזהרנו מיתר פיקנטיות.

בארוחה שלנו העדפנו דגים, אך השף אוהד לוי מצטיין גם במנות הבשריות. ראויים לציון הרטבים והצירים שהוא מתמחה בהם.

שני קינוחים בלבד הוצעו לנו: ויתרנו על מבחר כדורי סורבה בפירות העונה ובחרנו במגש פטיפורים וממתקים זעירים (מרנג, טראפלס משוקולד מריר, ממתק מרמלדה ומקרונים) מהאטלייה של שוקולטייר המלון. הצילחות דימה יצירת אמנות נוספת, אך חלק מהטעמים הזכירו לי שאנו במסעדה כשרה. ואולי פשוט היינו שבעים מדי…

מסעדת אורטוריו, מלון אלמא, רחוב יאיר 1, זכרון יעקב, טלפון: 04-6300110, פתוח א' – ה' בין השעות 23:00-19:00 (בקרוב המסעדה תיפתח גם לארוחת צהריים). בערבי שישי המסעדה פתוחה לאורחי המלון בלבד. אתר אינטרנט

 

צמחי המדבר - הצמחים הכי מתוחכמים בארץ

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.