תפריט עמוד

אחרי שנים של בדיחות על חשבון האוכל האנגלי חסר הטעם, לונדון יכולה לזקוף בגאווה את ראשה הגסטרונומי. ברחבי העיר אפשר למצוא מסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן, שהשפים שלהן זוכים למעמד על (וחשיפה טלוויזיונית) דומה לזה של שפים בבירות גסטרונומיות אחרות באירופה. אבל לא חייבים לקחת הלוואה מיוחדת כדי לאכול טוב בלונדון, ברחבי העיר פזורים שווקי איכרים רבים שבהם אפשר למצוא את כל מה שצריך לפיקניק מקסים באחד הפארקים היפים של לונדון.

מסעדות שף בלונדון:
אם פעם שפים צרפתיים הסתכלו בבוז על הקולגות מעבר לתעלה, הרי שהיום האנגלים כבשו בסערה גם את התחום הקולינארי, וההוכחה הטובה ביותר היא שלל תוכניות הטלוויזיה בכיכובם של שפים מהממלכה המאוחדת.

המסעדות של ג'יימי אוליבר
אחד החלוצים שאחראים למהפכה שעבר המטבח האנגלי בשנים האחרונות הוא ג'יימי אוליבר ("השף העירום"), שבדרכו החיננית והביישנית משהו הביא לבריטים את בשורת הבישול הקליל והמהיר תוך שימוש בחומרים טריים ומקומיים. הרבה בזכותו שמן זית ופסטה ביתית הפכו למצרכים נפוצים במטבחים רבים. אוליבר אולי נראה ביישן ונבוך, אבל הוא הפך למעצה קולינרית של ממש. מלבד תוכניות טלוויזיה, ספרי בישול רבי מכר ובית ספר לבישול שבו הוא מלמד צעירים קשי יום את רזי המטבח, יש על שמו קרוב לעשרים מסעדות ברחבי בריטניה, ואפילו אחת בדובאי ועוד אחת בסידני. בלונדון אפשר למצוא שתי מסעדות הנושאות את שמו: ג'יימי איטליאן (Jamie's Italian) ופיפטיין (Fifteen).

מסעדת "ג'יימי איטליאן" של גיימי אוליבר. כל מה שאוכלים האיטלקים

ג'יימי איטליאן נמצאת בקנארי וורף (Canary Wharf), מרכז העסקים והקניות באזור הדוקלנדס שבמזרח לונדון. בשעות צהריים היא הומה באנשי עסקים מעונבים ומצוחצחים, בערבים אפשר למצוא שולחן פנוי ללא קושי. התפריט מורכב מ"כל מה שתמצאו על שולחן איטלקי טיפוסי" כהגדרת השף, אולם לא בטוח שבכל בית איטלקי אוכלים סרטנים וסטייקים עסיסיים לארוחת צהריים. הפסטה, כמובן, טרייה ומוכנה בכל יום מחדש, הרטבים פשוטים וטעימים. מנה בשרית עולה בסביבות 15 ליש"ט. גם בפיפטיין תמצאו פסטה טרייה ויינות איטלקיים, אבל כאן בנוסף לאוכל יש גם מסר – כל העובדים במסעדה הם בוגרי בית הספר לבישול של אוליבר, צעירים בני 18 עד 24 שנפלטו ממסגרות אחרות ומצאו בית חם במטבח. המחירים סבירים בהחלט: ארוחה בת שלוש מנות תעלה 30 ליש"ט, כוסית יין 5.5 ליש"ט.

Jamie's Italian, Canary Wharf
כתובת: 2 Churchill Place
אתר אינטרנט

fifteen
כתובת: 15 Westland Place

מנה במסעדת גורדון רמזי. שלושה כוכבי מישלן | צילום: dale, flickr

גורדון רמזי
עוד שף מהולל עם שלל הופעות טלוויזיוניות וספרי בישול רבי מכר הוא גורדון רמזי. בשונה מג'יימי אוליבר, שרוב מסעדותיו הן מחוץ ללונדון, רמזי מרגיש בבית בעיר הגדולה והוא הבעלים של לא פחות מעשר מסעדות ברחבי העיר ועוד אחת בטרמינל 5 בשדה התעופה הית'רו. אם אתם רוצים לטעום מהטוב שבטוב, דלגו על המסעדות האחרות שרמזי בן ה-45 מעורב בניהולן ולכו ישר אל המקור – מסעדת "גורדון רמזי", שמשלבת בישול צרפתי, איטלקי ואנגלי, ומזה עשור מתגאה בשלושה כוכבי מישלן. ארוחה עסקית בצהריים תאפשר לכם לדגום מכישורי השף במחיר שלא מצריך שבירת תוכנית חיסכון (שלוש מנות ב-45 ליש"ט). אם כסף לא מהווה בעיה, אפשר לפנות היישר לתפריט הטעימות היוקרתי שמציע שבע מנות מדוגמות ב-120 ליש"ט לסועד. בעונת הכמהין (ממש עכשיו) יש גם תפריט מיוחד שבו כל המנות עושות שימוש בפטרייה היקרה מפז – חמש מנות ב-175 ליש"ט. כדי לא להביך את הסועדים, לחשבון מוספים דמי שירות בסך 12.5 אחוזים.

כתובת: 68 Royal Hospital Road

מסעדות צמחוניות
אם בעבר צמחונים נאלצו להסתפק בסלט סתמי או בתוספות שהוגשו  במסעדות בשריות, כיום גם בתחום הזה לונדון עברה מהפכה של ממש. לא רק שיש שפע של מסעדות שמגישות תפריט על טהרת האוכל הצמחוני, אפשר למצוא גם מסעדות המתמחות בתתי-קטגוריות, כגון אוכל טבעוני, אוכל אורגני ומזון לא מבושל ("ראו פוד").

צלחת עמוסה בכל טוב במסעדת ויטאו, מחלוצות המטבח הצמחוני בלונדון

ויטאו (Vitao)
מסעדה צמחונית ותיקה, מהראשונות בעיר, שחביבה על שחקנים, זמרים, רקדנים ושאר סלבריטאים, וגם תזונאים נוהגים להגיע לכאן כדי לאכול אוכל בריא וטעים. התפריט מציע משהו לכל טעם והעדפה – יש מנות צמחוניות ומנות טבעוניות (ויגן), מנות ללא גלוטן ומנות מזינות במיוחד לנשים בהיריון. כל המצרכים אורגניים והמטבח דוגל בשיטות בישול קצרות השומרות על ערכים תזונתיים. ההגשה נעשית במזנונים – יש מזנון שמציע מבחר מנות טעימה ומזנון אסייתי; בסופי שבוע מלצרים ישרתו את מי שמתעצל לקום מהכיסא. לקינוח יש מיני מאפים נטולי גלוטן, ביצים ומוצרי חלב. את הארוחה אפשר ללוות במגוון מסחרר של מיצים, חליטות תה חמות וקרות ומשקאות "וספרסו", הגרסה המקומית לאספרסו וקפוצ'ינו, בלי הקפה כמובן.

כתובת: 74 Wardour Street
אתר אינטרנט

סלט אלגנטי בסאף. אוכל שלא עבר בישול או חימום מעל 48 מעלות

סאף (Saf)
סאף, מסעדה מעוצבת למשעי, מתמחה ב-raw food – אוכל שלא עבר בישול או חימום מעל 48 מעלות. אפשר להזמין מתוך התפריט הרגיל או לדגום שבע מנות שונות בארוחת טעימות שמחירה 50 ליש"ט לסועד, 75 ליש"ט בתוספת יין אורגני. בין השאר תקבלו רביולי סלק וגזר ברוטב תאנים ושמן גרעיני דלעת, מרק קוקוס עם אטריות אורז, כופתאות ממולאות בתערובת פטריות בר ולקינוח גנאש שוקולד מפתה. יש פה מבחר גדול במיוחד של יינות אורגניים, קוקטילים אלכוהוליים ומשקאות נטולי אלכוהול, מיצים טבעיים וחליטות תה. בלילה, אחרי שהמסעדה נסגרת, אפשר להמשיך לשבת בבר על כוס יין או בלאדי מרי על טהרת המרכיבים האורגניים (כולל הוודקה, כמובן).

כתובת: 152-154 Curtain Rd
אתר אינטרנט

בלה בלה בלה (Blah Blah Blah)
השם המבודח מעיד על האווירה הקלילה והלא מחייבת ששוררת פה, ואם להאמין לשמועות יש סיכוי שתראו את פול מקרטני סועד בשולחן הסמוך. העיצוב עליז ומעודכן, ברקע מתנגנת מוזיקת עולם והתפריט האקלקטי מציע מנות כמו סושי צמחוני, תבשיל ירקות בקארי, קבב סויה ועוד במחירים סבירים למדי. לקינוח אפשר לבחור בין טורט שוקולד ואגוזים לעוגת גבינה עם מנגו ופסיפלורה. לא מגישים פה יין, אבל הסועדים מוזמנים להביא בקבוק משלהם ובתמורה ל-1.50 ליש"ט לסועד המלצר ייפתח אותו עבורכם וימזוג לכוסות.

כתובת: 78 Goldhawk Road, Shepherds Bush
אתר אינטרנט

דוכן בשוק איכרים בלונדון. תוצרת מקומית, לעתים אורגנית | צילום: אייסטוק

שווקי איכרים
שיטוט בשווקי איכרים הוא אחד התענוגות הגדולים המצפים לכל חובב מזון. אפשר למצוא שם כל מה שטרי וטעים – ירקות ופירות, גבינות ומוצרי חלב, ריבות, דבש, לחמים, מאפים וגם אוכל מוכן מחוות מקומיות (חלקן אורגניות). בקיצור, כל מה שצריך כדי להרכיב ארוחת פיקניק מושלמת באחד הפארקים המקסימים של לונדון. רוב השווקים הללו מתקיימים בסופי שבוע – בשבתות או בימי ראשון – בשכונות שונות בעיר. אפשר למצוא רשימה מלאה של השווקים ומה נמכר בכל אחד מהם באתר האינטרנט.

תה של מנחה
בין זוועות המטבח האנגלי המסורתי, בין השאר פאי כליות ו-lemon curd, יש מסורת אחת שתמיד כיף להיזכר בה ולחזור אליה: תה של מנחה. התה, שמוגש לרוב בין השעות 15:00 ל-17:00, כולל קנקן תה ולצדו מיני כריכונים, חלקם מוזרים למדי, עוגיות ועוגות קטנות, וגולת הכותרת – סקונס (scones), מאפים בצקיים שהולכים נפלא עם שכבה עבה של חמאה וריבה מעשה בית. האנגלופילים האמיתיים ידרשו, ויקבלו, קערית עם דבון קרים, קרם-שמנת שעדיף לא לדעת את אחוזי השומן שלו. ואם מסורת, אז עד הסוף: את התה שותים בתוספת חלב.

תה של מנחה במלון ריץ. כמיטב המסורת הבריטית

המקומות המומלצים לשתות בהם תה של אחר הצהריים כהלכתו הם המלונות הוותיקים והמהודרים שבעיר. במלון לנגהאם שברחוב ריג'נט במרכז העיר מגישים כבר יותר ממאה שנה תה של מנחה על פי כל כללי הטקס (The Langham, 1c Porland Place, Regent Street). לחוויה מעונבת במיוחד אפשר לגשת למלון ריץ, שם התה מוגש בקנקני כסף ומלווה בפרוסות קטנות של עוגות קרם מקושטות למשעי. המחיר, בהתאם: 39 ליש"ט לתה, 50 ליש"ט יעניקו לכם תוספת של שמפניה להמתיק את אחר הצהריים (The Riz Hotel, 150 Piccadilly).

לונדון: סיור שווקים
לונדון: סיור שווקים
תמי זר
בסיור שווקים בלונדון מתערבבים להם אנשים ופריטים מכל המינים והסוגים. מפשפשים, ממששים ומתמקחים. ביקור בכמה מהשווקים הפחות מוכרים בלונדון

האדריכלות המפוארת של לונדון

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.