22.05.12 שלום, אורח
הפכו לדף הבית רישום לאתר קבוצת מסע אחר המזוודה שלי מנויי המגזין אינדקס צרו קשר
מסע אחר
יעדים
המלצות
וידאו
מפות
בלוגים
פורומים
מומלצים בישראל
מגזין
ישראל
לחיות נכון
ספורט אתגרי
צילום
משפחות וילדים
מחלקה ראשונה
מכוניות רכב שטח סקי טיולים גיאוגרפיים ביטוח נסיעות מחלקת עסקים לקראת הטיול גלריות לימודים תיירות ונופש חברות נסיעות נבחרות חדשות תיירות
יעדים  >  אירופה  >  צרפת  >  פריז  >  אופנה ירוקה
 
שמירת טבע וסביבה
התחממות כדור הארץ
סביבה ישראלית
אקולוגיה עולמית
מה אנחנו יכולים לעשות
איכות הסביבה כתבות נוספות
הרשמה לניוזלטר



הרשמו לאתר 
מסע אחר

וזכו בכרטיס טיסה לאירופה

מסע אחר קישורים
המומחים לגאורגיה

חברות נסיעות נבחרות
מיהן חברות הטיולים והנסיעות המובילות ובמה הן מתמחות?
http://www.masa.co.il/ind

להזמנת טיסות, חבילות ומלונות
בארץ ובכל העולם
www.masa.co.il

 

אופנה ירוקה

אופנה ירוקה
המהפכה הפריזאית
התחממות גלובלית ומדבור: ע..
הדפסה
שלחו כתבה
הערה למערכת
הוספת תגובה
הוספה למזוודה שלי
הורדה למחשב כף יד
התחבר אלינו בפייסבוק
בשבוע האופנה המוסרי שהתקיים בפריז הקפידו להבהיר בדיוק מאיזה חומרים עשוי כל אריג, מי גידל אותו, באיזה מים הושקו הצמחים ולאיזה תנאים זכו העובדים שטיפלו באריג ובבגד. האם זהו העתיד הירוק של תעשיית האופנה?

הירשם/י לניוזלטר אתר מסע אחר "שבוע שבוע" - הרבה עניין וללא תשלום
בפריז התקיים "שבוע האופנה המוסרי." מוסריות היתה מאז ומעולם מילה גסה בעולם האופנה אבל, בימים אלו כאשר המודעות לאיכות הסביבה היא שיא הסטייל, בירת האופנה לא יכולה להרשות לעצמה להתעלם. אירועי שבוע האופנה המוסרי התחילו כבר בשנת 2004 והם תופסים תאוצה. בחדרי ההלבשה מלחשים שבשנים הבאות זאת תהיה התצוגה האמיתית, לכאן יישא העולם את עיניו וכאן יוחלט איך יתלבשו הגברים והנשים של השנים הבאות. למרות שמדובר ב"אופנה מוסרית" פריז לא חוסכת, ומפנקת בפאר הראוי. דוגמניות יפהפיות והמון ממה שמכונה בפריז שיק. רוב מעצבי האופנה, גם אלו שאינם משתתפים באירוע, כבר עושים ניסיונות עם החומרים החדשים – המוסריים, האורגניים. אופנה מוסרית כוללת גם הרבה נסיעות, באופנה מסוג זה לא ממציאים את המחשופים רק בסטודיו. האופנה המוסרית, האורגנית דורשת לשתף את כולם ולכן אפשר לראות בשבוע האופנה המוסרי מוצרים כמו מעילים רקומים ביד מקאבול – בירת אפגניסטן. כמה מעילים יכולות לייצר רוקמות אפגניות ובאיזה קצב זו עדיין סוגיה שאין לה פיתרון אבל המעילים יפים וזה הרי מה שחשוב באופנה. תיקים ארוגים בטכניקות אריגה עתיקות מברזיל, גם הם מושכים תשומת לב רבה, אמנם תהינה מי שתהינה האורגות, הן עצמן עדיין לא מככבות ביציעים הפריזאיים אבל התיקים זוכים למחיאות כפיים, כן, בהחלט יהיה יפה לצאת מהבית עם תיק כזה, זהו בונוס כפול כי התיק לא רק יפה אלא כל זמן שאת אוחזת בו את מודעת למעשה הטוב שעשית, עזרת לגברת הברזילאית. גם הסינים משתתפים בחגיגה ואפשר למצוא במקום גם תכשיטי כסף מכפרים רחוקים בסין. 

כמו כן מוצגים המון בגדים אורגניים שנארגים ונתפרים במקומות שונים בעולם. בגדים אורגניים עשויים מכותנה הגדלה ללא שימוש באמצעי הדברה ודשנים כימיים. כל מי שעבד פעם בשדות כותנה, ויש רבים כאלה בארץ, זוכר אינספור ריסוסים לאינספור מזיקים.
חקלאים אורגניים לא מרססים וכך גם לא מזיקים לסביבה. לא מעט נכתב בעולם על הנזקים העצומים שגורמת תעשיית הכותנה לסביבה. כותנה אורגנית היא ללא ספק הטרנד המאוד עכשווי בתעשיית האופנה החדשה הזאת. על המדפים תראו אותה מקופלת יפה ומפתה במראה טהור ונקי. חלק מהבגדים שהוצגו בפריז עשויים מטקסטיל ממוחזר, כלומר החומרים שמהם עשויים הבדים מופקים מסוגים שונים של פסולת. למשל יש בד הנקרא בד סויה והוא עשוי מתוצרי הלוואי של תעשיית שמני הסויה. על ידי שימוש בחומרים אלו הפסולת מנוצלת לתועלת הכדור. הבדים נצבעים במה שמכונה "צביעה אורגנית". יש כמה דרכים לעשות זאת האחד הוא גידול כותנה צבועה שהיא למעשה כותנה שגודלה בחומרי צבע טבעיים כמו דבש. אחרת היא שימוש בצבעים אורגניים שמקורם בצמחים שונים. פירות שנחשבו עד לא מזמן ל"מכתימים", כמו רימון, או סלק, הפכו לכוכבי עולם האופנה החדש. יש הטוענים שצביעה אורגנית עמידה הרבה יותר מצביעה רגילה. חלק מטרנד האופנה האורגנית הוא שיטת ה"סחר ההוגן". שיטת הסחר ההוגן היא שיטה נטולת תאגידים המתריסה כנגד השיטה הרווחת בעולם היום וידועה כ"סחר חופשי". לפי שיטת הסחר ההוגן היצרנים שומרים על אורח חייהם הרגיל והמסחר מתקיים ישירות עם היצרן תוך שמירה על כבודו. הנשים, לדוגמא, עדיין יכולות לתפור את המעילים בבית ובעלות הבוטיקים יגיעו לביקתות שלהן והמשא והמתן יתנהל מולן תוך שמירה על כבודן. ב"אופנה הירוקה", האקולוגית, מקפידים על תנאי התעסוקה של העובדים בכל שלבי הייצור. מהחקלאי ועד למשווק. לכן הבגדים האלו אינם זולים – הצרכן מתבקש להשתתף במשחק ה"סחר ההוגן" ולשלם יותר עבור הידיעה שתענוגותיו ויופיו לא באים על חשבונו של מישהו אחר. עוד לפני המאה הקודמת חשבו על הרעיון. אוסקר ווילד כתב את סיפורו המפורסם – הנסיך המאושר - על אותו נסיך שכשראה את הסבל הכרוך בהכנת מחלצותיו ויתר על האופנה והלך לבוש בשק להכתרתו. עולם האופנה של היום כנראה לא מוכן להגיע למצב מזעזע שכזה והוא מכין את עצמו מבעוד מועד.

נוסעים לפריז? בדקו הצעה במרכז לנסיעות >>
    -




הירשם/י לניוזלטר אתר מסע אחר "שבוע שבוע" - הרבה עניין וללא תשלום
כתבות נוספות מפריז

ביסטרו פריזאי ללא עישון? בהצלחה ביסטרו פריזאי ללא עישון? בהצלחה אדריכלות בפריז: לגעת בשמש, לגעת ברוח אדריכלות בפריז: לגעת בשמש, לגעת ברוח
צרפת, &area_id=64" style="font-size:11px;">עוד כתבות מפריז
הדפסה
שלחו כתבה
עד כה: 1 תגובות ב- 1 דיונים
הוסף תגובה
masha, "Ecological fashio"" new gimmick 28-10-11 ,02:44


מידע נוסף על פריז
המדריך המלא
כתבות
מפות
וידיאו
המלצות

 


מופק ומנוהל ע"י מסע אחר אונליין   |   קבוצת underline - שיווק באינטרנט   |   Designed by